Nysted Bio – kommendhttps://www.nystedbio.dk/nysted-bio-kommende-film/e film

21.-23. marts

Kysset (dansk)

Filmen udspiller sig i 1913, hvor en verdenskrig truer freden i Europa. Den noble og pligtopfyldende Anton Abildgaard, der er ved at blive officer, inviteres til bal hos den lokale Baron Løvenskjold.

Det bliver en skæbnesvanger aften for den unge mand. Han inviterer nemlig husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes Anton af skam.

Han får stor medlidenhed for Edith, mens hun forelsker sig i Anton. Han kan ikke være ærlig overfor hende, og langsomt synker han dybere og dybere ned i sine egne løgne og løfter.

’Kysset’ er baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzen’ fra 1939, som filmens instruktør, Bille August, selv har skrevet manuskriptet til.

28.-30. marts

Ustyrlig (dansk)

Året er 1933, og samfundet har meget bestemte forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. 17-årige Maren er vild og uregerlig, og hun bliver sendt på kvindeanstalten Sprogø for at blive tilpasset. Opholdet på Sprogø har den modsatte effekt på Maren, som får tændt en gnist i Sørine, der efter 6 år på anstalten ellers er blevet tilpasset tidens normer og anstaltens forventninger. Langsomt får de opbygget en fortrolighed og et venskab, der ender med at få konsekvenser for både Maren og Sørine.

4.-5. april

Bytte, bytte baby (dansk)

+ ekstra d. 5. april kl. 14

Cecilie og Andreas skal være forældre, og det skal Liv og Malte også. Forude venter ni måneders sød ventetid med den perfekte graviditet, lige indtil de opdager, at fertilitetsklinikken har ombyttet de befrugtede æg. Den alternative Liv er gravid med kontrolfreaken Cecilies baby, og babylykken bliver med ét vendt på hovedet. Den umiddelbare løsning er at bytte babyer ved fødslen, men dilemmaet sætter gang i en lavine af absurde konflikter. De to kvinder må nærmest bytte liv, mens deres forvirrede mænd forsøger at navigere helskindet igennem den nu knapt så søde ventetid.

11.-13. april

The Fabelmans

Sammy Fabelman vokser op i efterkrigstidens Arizona, USA. Hans drøm er at skabe en film om sin familie. Undervejs opdager han en familiehemmelighed, som får ham til at spekulere på hvordan filmen kan hjælpe ham og familien med at håndtere sandheden.

Denne film er bygget delvist over Steven Spielbergs egen ungdom.

Filmen er nomineret i syv Oscar-kategorier i 2023, blandt bedst film, bedste instruktør og bedste originalmanuskript.

18.-20. april

Den der lever stille

Filmen er baseret på Leonora Christina Skovs selvbiografiske bestseller. Det er fortællingen om forfatteren Leonora, der efter en dysfunktionel opvækst mister kontakten til sine forældre.

Vi følger forfatterens egen kamp med familiehemmeligheder, fortidens traumer og tabubelagte tematikker. Da Leonora finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice, genoplever hun følelser og barndomsminder, som får hende til at tvivle på, hvad der er virkelighed og fantasi.

23.-26. april

Empire of Light

Filmen er et bevægende romantisk drama, der foregår i og omkring en lidt forfalden biograf i en engelsk kystby i de tidlige 1980'ere. Den følger Hilary, der er skizofren (bipolar) og Stephen, som er sort og oplever mange problemer med racisme. De arbejder begge i biografen og finder ud af at hjælpe hinanden med at komme videre i livet.

Sæsonen er slut. På gensyn til september.