Nysted Bio – kommende film

Klik her for generel information om spilletider, billetter, reservationer m.m.

Velkommen i cafeen igen. Der serveres gratis kaffe/te fra kl. 19.00.

Operafilm, familiefilm og eftermiddagsfilm

I denne sæson vises 4 operafilm på søndage, ved særlige lejligheder en film for hele familien og første onsdag i måneden bliver aftenens film også vist om eftermiddagen

Coronaregler

Alle coronarestriktioner er ophævet.

19.-21.  oktober

Hvor kragerne vender (dansk)

Dramakomedien "Hvor kragerne vender" handler om den unge forfatter Laura. Hun er flyttet til København for at leve det kunstneriske bohemeliv, hun har drømt om.

Men da hun skal deltage i sin brors bryllup, finder hun til sin overraskelse ud af, at han skal giftes med hendes barndomsfjende Cathrine. Laura opdager, at Cathrine har overtaget hendes plads i familien og den plads vil hun have tilbage.

I hovedrollen ses Rosalinde Mynster, Filmen er instrueret af Lisa Jespersen og er hendes spillefilmsdebut. Hun blev færdiguddannet fra Den Danske Filmskole i 2017.

 

2.-4. nov. 

Margrethe den Første (dansk)

+ ekstra 3. nov. kl. 14

Filmen "Margrete den Første" foregår i 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige.

Margrete har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb.

Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

 

Søndag 7. nov. kl. 14

Manon Lescaut (operafilm)

Abbé Prévost klassiske kærlighedsroman  Manon Lescaut ligger til grund for Puccinis opera. Denne ulykkelige kærlighedshistorie har overlevet i 300 år og kan stadig røre hjertet. Den er en beretning om fortærende kærlighed, som får skæbnesvangre konsekvenser.

Romanen foregår i 1700-tallets Frankrig, hvor den unge adelsmand Chevalier des Grieux forelsker sig i den forføriske Manon Lescaut. Hun er smuk og ung og sammen flygter de fra adelsmandens forargede familie, som ikke vil tolerere, at sønnen forelsker sig en pige af folket.

Læs mere om den aktuelle film her. PDF

 

9.-11. nov.

No Time to Die

"No Time to Die" er den 25. spillefilm i Eon Productions' serie om den hemmelige britiske agent James Bond, der blev skabt af Ian Fleming.

Hovedrollen som James Bond bliver for femte gang spillet af Daniel Craig. Desuden vender Rory Kinnear, Lea Seydoux, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Jeffery Wright og Christoph Waltz tilbage i deres gamle roller fra tidligere film. Rami Malek spiller filmens skurk.

De understregede ord fører videre til Wikipedia

 

Søndag 5. dec. kl. 14

Tryllefløjten (operafilm)

Tryllefløjten er en opera i 2 akter. Librettoen er skrevet af Emanuel Schikaneder (1751-1812). Musikken er komponeret af Mozart i 1791.

Librettoen er en klassisk fortælling om to elskende, der må igennem hårde prøvelser, inden de endelig kan falde i hinandens arme for evigt. Handlingen er inspireret fra Christoph Martin Wielands historie "Lulu oder Die Zauberflöte”. Det kommer til udtryk i Papagenos og Papagenas historie, hvor trylleriet og balladen sker.

Men Tryllefløjten har også i Tamino og Paminas dybereliggende lag, som fortæller om lysets kamp mod mørket og har betydningslag ind i Frimurerbevægelsen (som både Mozart og Schikaneder var blevet medlemmer af), hvor kærlighed, tilgivelse, tolerance og broderskab var nøgleord. Herfra kommer inspirationen til mange af de i operaen forekommende optagelseceremonier, ritualer og prøvelse

(De understregede ord fører videre til Wikipedia)

Læs mere om den aktuelle film her. (PDF)

Søndag 6. marts kl. 14

Don Juan / Don Giovanni (operafilm)

Eller som den fulde titel lyder:  Il dissoluto punito ossia Don Giovanni (Den straffede vellystning) er en opera komponeret af Mozart, med libretto af Lorenzo da Ponte. Operaen blev førsteopført i Prag den 29. oktober 1787.

Handlingen udspiller sig i Spanien efter år 1600.

Operaen hæver sig langt over de mange andre operaer, der er baseret på legenden om Don Juan. Operaen hører til i kategorien dramma giocoso (spøgefuldt drama), en genre der forener det tragiske og det komiske.

Læs mere her

(De understregede ord fører videre til Wikipedia)

Læs mere om den aktuelle film her. PDF