Nysted Bio – kommende film

Klik her for generel information om spilletider, billetter, reservationer m.m.

Velkommen i cafeen igen. Der serveres gratis kaffe/te fra kl. 19.00.

Operafilm, familiefilm og eftermiddagsfilm

I denne sæson vises 4 operafilm på søndage, ved særlige lejligheder en film for hele familien og første onsdag i måneden bliver aftenens film også vist om eftermiddagen

Coronaregler

Alle coronarestriktioner er ophævet.

21.-23. sept.

The Father (Oscar-belønnet)

The Father er baseret på et populært teaterstykke af Florian Zeller, som også har instrueret filmen. Anthony er en kultiveret mand. Han lytter til opera, spiller klassisk musik og læser stor litteratur. Men Anthony har Alzheimers, og det skaber store udfordringer for hans omsorgsfulde datter, Anne. Hun forsøger at gøre tilværelsen så god som mulig for sin far ved at lade ham blive i sine vante omgivelser. Anthony skræmmer imidlertid alle sine hjemmeplejere væk, og efterhånden som hans greb om virkeligheden smuldrer, bliver Anne nødt til at træffe et svært valg – for sig selv og for sin far.

Anthony Hopkins og Olivia Colman har hovedrollerne.

28.-30. sept.

Marco-effekten (dansk)

Marco-effekten er en dansk spændingsfilm om politiets særlige enhed, Afdeling Q, hvor Carl Mørck undersøger en ny henlagt kriminalsag.

Sammen med sin assistent Assad og sekretær Rose graver Mørck i sagen om den pædofili-sigtede William Stark, der er forsvundet sporløst. Samtidig har politiet ved grænsen til Tyskland anholdt en østeuropæisk dreng, der er i besiddelse af Starks pas. Opdagelsen kaster nyt lys over sagen,som ellers blev afvist af politiet efter blot to uger.

Det viser sig, at der er forbindelser til toppen af den danske finansverden, og samtidig tråde til københavnske kriminelle, som er ude efter drengen.

Ulrich Thomsen har hovedrollen som Carl Mørck, og Zaki Youssef, Sofie Torp og Anders Matthesen har andre hovedroller.

5.-7. oktober

Pagten (dansk)

+ ekstra 6. okt. kl. 14

Pagten handler om forholdet mellem den unge digter Thorkild Bjørnvig og den selvbevidste litterære stjerne Karen Blixen.

De to indgår en pagt, hvor Blixen vil tage Bjørnvig under sine vinger til gengæld for, at han udviser hende ufravigelig troskab. Pagten fik stor indflydelse på begges liv. Bjørnvigs privatliv blev udfordret, og Blixen kæmpede med sine egne dæmoner og den afrikanske fortid.

Birthe Neumann spiller rollen som den ikoniske Karen Blixen, som hun på imponerende vis transformere sig om til, og i Pagten ser vi forfatterinden i en helt ny situation, hvor den stærke facade skrælles væk.

Instrueret af Bille August.

12.-14. okt.

Ternet Ninja 2 (dansk)

Ternet Ninja vender tilbage – i et nyt hylster.

Den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13-årige Aske. De to flankeres af både Sirene og Askes papfar Jørn, der går all in på sin nyeste opfindelse: en fordøjelsesapp. Evigt lækkersultne Sune er også med – og selvfølgelig Askes (uundværlige) onkel Stewart, der som altid spreder hygge i familien.

 

Søndag 10. okt. kl. 14

La Traviata (operabio - særpris)

La Traviata er en opera af Giuseppe Verdi komponeret 1853. Operaen havde sin uropførelse den 6. marts 1853 på Teatro La Fenice i Venedig under navnet Violetta.

La Traviata følger handlingen i Alexandre Dumas den yngres roman Kameliadamen. La Traviata handler om den prostituerede Violetta, der forelsker sig i Alfredo og ønsker at skabe sig en ny tilværelse med ham. Men det vil ødelægge Alfredos familie, og alt ender tragisk. Handlingen udspiller sig i Paris og omegn i det 19. århundrede

Understregningerne fører frem til artikler på Wikipedia

Læs mere om den aktuelle film her (PDF)

19.-21.  oktober

Hvor kragerne vender (dansk)

Dramakomedien "Hvor kragerne vender" handler om den unge forfatter Laura. Hun er flyttet til København for at leve det kunstneriske bohemeliv, hun har drømt om.

Men da hun skal deltage i sin brors bryllup, finder hun til sin overraskelse ud af, at han skal giftes med hendes barndomsfjende Cathrine. Laura opdager, at Cathrine har overtaget hendes plads i familien og den plads vil hun have tilbage.

I hovedrollen ses Rosalinde Mynster, Filmen er instrueret af Lisa Jespersen og er hendes spillefilmsdebut. Hun blev færdiguddannet fra Den Danske Filmskole i 2017.

 

20. okt. kl. 14

Buster Oregon Mortensen (familie- og børnefilm)

Familiefilmen "Buster Oregon Mortensen" er baseret på Bjarne Reuters historie om den ukuelige anti-helt Buster.

Buster Oregon Mortensen er en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. En ukuelig optimist, der nok ved at livet kan være hårdt, men blandt andet ved hjælp af trylleri går det bedre. Han er der for sin lillesøster, sin far og sin mor og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der også kan trylle.

Buster går i en helt normal folkeskole, hvor han ved enhver given lejlighed underholder med tryllerier.  I sommerferien deltager han i byens talentshow, men Buster har mange jern i ilden. Han forelsker sig  i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres, og hans familie har også brug for ham. Altid det gåpåmodet, håbet og kærligheden, der sejrer. Sådan er det i Buster Oregon Mortensens Verden.

Bemærk: Billetter kan kun købes i Nysted Lokalbrugs for 25. kr. fra d. 13. oktober

26.-28. oktober

Den gode spion

Filmen er baseret på den sande historie om ingeniøren og forretningsmanden Greville Wynne, som fik afgørende betydning for at demontere det sovjetiske atomvåbenprogram og slutte Cubakrisen.

I 60'ernes England bliver Wynne, grundet sine forretningsforbindelser i Østeuropa, kontaktet af MI6. Han levede ellers et helt almindeligt liv i London med sin kone, Sheila, og deres søn. Han sættes i kontakt med den russiske kilde, Oleg Penkovsky, sammen skal de i al hemmelighed afdække sovjetternes plan om at transportere atommissiler til Cuba.

I rollen som Greville Wynne ses Benedict Cumberbatch, mens den georgiske skuespiller Merab Ninidze optræder i rollen som Penkovsky.

2.-4. nov. 

Margrethe den Første (dansk)

+ ekstra 3. nov. kl. 14

Filmen "Margrete den Første" foregår i 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige.

Margrete har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb.

Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

 

Søndag 7. nov. kl. 14

Manon Lescaut (operafilm)

Abbé Prévost klassiske kærlighedsroman  Manon Lescaut ligger til grund for Puccinis opera. Denne ulykkelige kærlighedshistorie har overlevet i 300 år og kan stadig røre hjertet. Den er en beretning om fortærende kærlighed, som får skæbnesvangre konsekvenser.

Romanen foregår i 1700-tallets Frankrig, hvor den unge adelsmand Chevalier des Grieux forelsker sig i den forføriske Manon Lescaut. Hun er smuk og ung og sammen flygter de fra adelsmandens forargede familie, som ikke vil tolerere, at sønnen forelsker sig en pige af folket.

Læs mere om den aktuelle film her. PDF

 

9.-11. nov.

No Time to Die

"No Time to Die" er den 25. spillefilm i Eon Productions' serie om den hemmelige britiske agent James Bond, der blev skabt af Ian Fleming.

Hovedrollen som James Bond bliver for femte gang spillet af Daniel Craig. Desuden vender Rory Kinnear, Lea Seydoux, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw, Jeffery Wright og Christoph Waltz tilbage i deres gamle roller fra tidligere film. Rami Malek spiller filmens skurk.

De understregede ord fører videre til Wikipedia

 

Søndag 5. dec. kl. 14

Tryllefløjten (operafilm)

Tryllefløjten er en opera i 2 akter. Librettoen er skrevet af Emanuel Schikaneder (1751-1812). Musikken er komponeret af Mozart i 1791.

Librettoen er en klassisk fortælling om to elskende, der må igennem hårde prøvelser, inden de endelig kan falde i hinandens arme for evigt. Handlingen er inspireret fra Christoph Martin Wielands historie "Lulu oder Die Zauberflöte”. Det kommer til udtryk i Papagenos og Papagenas historie, hvor trylleriet og balladen sker.

Men Tryllefløjten har også i Tamino og Paminas dybereliggende lag, som fortæller om lysets kamp mod mørket og har betydningslag ind i Frimurerbevægelsen (som både Mozart og Schikaneder var blevet medlemmer af), hvor kærlighed, tilgivelse, tolerance og broderskab var nøgleord. Herfra kommer inspirationen til mange af de i operaen forekommende optagelseceremonier, ritualer og prøvelse

(De understregede ord fører videre til Wikipedia)

Læs mere om den aktuelle film her. (PDF)

Søndag 6. marts kl. 14

Don Juan / Don Giovanni (operafilm)

Eller som den fulde titel lyder:  Il dissoluto punito ossia Don Giovanni (Den straffede vellystning) er en opera komponeret af Mozart, med libretto af Lorenzo da Ponte. Operaen blev førsteopført i Prag den 29. oktober 1787.

Handlingen udspiller sig i Spanien efter år 1600.

Operaen hæver sig langt over de mange andre operaer, der er baseret på legenden om Don Juan. Operaen hører til i kategorien dramma giocoso (spøgefuldt drama), en genre der forener det tragiske og det komiske.

Læs mere her

(De understregede ord fører videre til Wikipedia)

Læs mere om den aktuelle film her. PDF